Prašome jūsų pagalbos!

Po veterinaro apžiūros ir rekomendacijų, rugpjūčio pradžioje, nusprendėme ilgametį Arklių slėnio gyventoją Bardo transportuoti į Jelgavos veterinarijos kliniką Latvijoje. Bardo buvo atlikta kojos operacija – pašalinti apmirę audiniai, paskirtas gydymas.

Surinkta
2563EUR
Mūsų tikslas
2000EUR
Parama skiriama
Bardo operacija ir gydymas

Norėčiau prisidėti

EUR

Parama per

Bardo – vienas vyriausių, ilgametis Arklių slėnio bandos narys, į Lietuvą atkeliavęs iš kaimyninės Lenkijos. Tuo metu buvo labai perspektyvus, dalyvavęs ne vienose varžybose ir rodęs puikius rezultatus. Tačiau vieną dieną įvyko nelaimė - į keliu važiavusį dviejų arklių kinkinį rėžėsi automobilis. Bardo patyrė sunkią kojos trauma, atsivėrė didelė plėštinė žaizda. Susiklosčius aplinkybėms, gyvūnui praradus sportinį potencialą, dėl nepakankamos priežiūros, ši žaizda gijo nepaprastai ilgai.

Bardo patekus į Žirgų globos asociaciją gyvūno būklė buvo geresnė, didžioji žaizdos dalis jau buvo užgijusi. Metams bėgant susiformavo perteklinis granuliacinis audinys. Periodiškai žaizda vis atsiverdavo, tačiau nuolatinės priežiūros dėka, pavykdavo šį procesą pristabdyti. 2020 metų vasarą žaizdai atsinaujinus, dėjome visas įmanomas pastangas gyvūnui padėti, tačiau jokie regeneraciniai medikamentai, kuriuos siuntėm net iš Italijos, šį kartą rezultato nedavė. Laikui bėgant, Bardo būklė blogėjo, 2021 metais prasidėjo aplink žaizdą esančių audinių nekrozė.

Po kvalifikuoto veterinaro apžiūros ir rekomendacijų, rugpjūčio pradžioje nusprendėme gyvūną transportuoti į Jelgavos veterinarijos kliniką Latvijoje. Sėkmingai nuvykus, Bardo buvo atlikta kojos operacija – pašalinti apmirę audiniai, paskirtas gydymas. Šiuo metu Bardo jau namuose, Arklių slėnyje, žaizda reguliariai valoma ir tvarstoma. Tikimės, kad audiniai su laiku atsinaujins ir Bardo šią nesibaigiančią kančią galės pamiršti.

Pastangos gelbėti gyvūno gyvybę pareikalavo nemažų išlaidų: išvyka į kliniką mums kainavo 850eur, papildomai turėsime padengti būsimą klinikos sąskaitą už procedūras, priemones ir priežiūrą. Lėšų pareikalaus antibiotikai, didelis kiekis tvarsčių, vata, priešuždegiminiai vaistai. Todėl labai prašome jūsų finansinės pagalbos. Siekiame surinkti 2000eur, kurie bent šiek tiek padengs mūsų – ne pelno siekiančios ir iš žmonių geros valios gyvenančios organizacijos naštą, tačiau nerimaujame, kad tęsiant gydymą, lėšų gali prireikti ir daugiau.